Yazın Hafifliğiyle Yorumlanmış Bir İtalyan Klasiği : Burrata

Yazın Hafifliğiyle Yorumlanmış Bir İtalyan Klasiği : Burrata
  • 08 Eylül 2025

Yazın Hafifliğiyle Yorumlanmış Bir İtalyan Klasiği : Burrata

Urla... Ege’nin dinginliğini, doğallığını ve üretkenliğini içine sindirmiş küçük bir kasaba. Son yıllarda sadece doğası ve bağ rotalarıyla değil, aynı zamanda yenilikçi mutfaklarıyla da adından söz ettiriyor. Bu özgün tatların ve hikâyelerin buluşma noktalarından biri de şüphesiz Pavilion Urla.

Yavaş akan zamanın, mevsiminde toplanan ürünlerin ve rafine bir dokunuşun birleştiği bu özel mekânda, yaz sofralarının yıldızı olacak bir başlangıç tabağıyla karşılaşıyoruz: Burrata.

İtalya mutfağının incelikli peynirlerinden biri olan burrata, kremsi dokusuyla sade ama etkileyici bir başlangıç sunar.

İlk bakışta göz alıcı renkler dikkat çekiyor: altın sarısı mango püresi, canlı yeşil fesleğen sos, parlak kırmızı kiraz domatesler... Ve her bir detay, sadece görünmek için değil, anlatmak için orada.

Her bir malzeme, kendi kimliğini korurken burrata etrafında bir bütünlük yaratıyor. Tabağı tattığınızda, sanki yazı kaşıkla alıp tadıyormuşsunuz gibi bir his uyanıyor.