08 Eylül 2025 Yazın HafifliÄŸiyle Yorumlanmış Bir İtalyan KlasiÄŸi : Burrata Urla... Ege’nin dinginliÄŸini, doÄŸallığını ve üretkenliÄŸini içine sindirmiÅŸ küçük bir kasaba. Son yıllarda sadece doÄŸası ve baÄŸ rotalarıyla deÄŸil, aynı zamanda yenilikçi mutfaklarıyla da adından söz ettiriyor. Bu özgün tatların ve hikâyelerin buluÅŸma noktalarından biri de şüphesiz Pavilion Urla. YavaÅŸ akan zamanın, mevsiminde toplanan ürünlerin ve rafine bir dokunuÅŸun birleÅŸtiÄŸi bu özel mekânda, yaz sofralarının yıldızı olacak bir baÅŸlangıç tabağıyla karşılaşıyoruz: Burrata. İtalya mutfağının incelikli peynirlerinden biri olan burrata, kremsi dokusuyla sade ama etkileyici bir baÅŸlangıç sunar. İlk bakışta göz alıcı renkler dikkat çekiyor: altın sarısı mango püresi, canlı yeÅŸil fesleÄŸen sos, parlak kırmızı kiraz domatesler... Ve her bir detay, sadece görünmek için deÄŸil, anlatmak için orada. Her bir malzeme, kendi kimliÄŸini korurken burrata etrafında bir bütünlük yaratıyor. Tabağı tattığınızda, sanki yazı kaşıkla alıp tadıyormuÅŸsunuz gibi bir his uyanıyor.